BANKACILIK HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ
1. TARAFLAR
İşbu Sözleşme İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu nezdinde 812115 numara ile kayıtlı, merkezi Esentepe Mahallesi Büyükdere Cad. Levent 199 Apt. No:199/119 Şişli/İstanbul olan ve www.odeabank.com.tr resmi internet sitesi ile 444 8 444 numaralı telefon bilgilerine sahip 0-6340-4219-7300010 MERSİS Numaralı Odea Bank A.Ş. ("Banka") ile sözleşmenin imza bölümünde isim, adres, TCKN bilgileri bulunan Müşteri arasında ("Müşteri") aşağıdaki şartlarla akdedilmiştir.
2. HESAPLARA UYGULANACAK GENEL HÜKÜMLER
2.1. Hesabın Açılması ve Kullanılması: Vadesiz mevduat hesabı, bu sözleşme kapsamında otomatik tanımlanan bir hesaptır. Bu hesaba aksi kararlaştırılmadıkça, faiz yansıtılmaz. Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında Banka rehin ve hapis hakkına, alacağın devir ve temlikine, takas vs. kanunlardaki yetkilere dayanarak müşteriye ait vadeli/vadesiz ve kredili tüm hesapları bloke edebilir, işlem yapılmasını sınırlandırabilir, hapis, rehin ve mahsup hakkını kullanabilir. Taraflar; işbu Sözleşme kapsamında düzenlenen her türlü hesaplardan yapılan para çekme ve yatırma işlemlerinde, yapılan işlemlerin valörünün aynı işgünü, hafta sonlarında ve genel tatil günlerinde yapılan işlemlerin valörünün tatilden önceki son işgünü; para yatırma işlemlerinde ise valörün, işlem tarihini izleyen işgünü olacağı hususunda anlaşmışlardır.
Banka tarafından Müşteri'nin talimatına uygun olarak gerçekleştirilen işlemlerde Banka'nın sorumluluğu talimatın gereği gibi ifası için zorunlu olağan işlemleri yapmak ile sınırlıdır. Banka vadeli bir hesaptan vadesi dolmadan önce para çekilmesine izin verip vermemekte serbesttir. Bir vadeli hesaba yatırılmış meblağın vadesinden önce kısmen veya tamamen çekilmesine Banka tarafından müsaade edilmesi halinde çekilen miktarlara vadesiz mevduat faiz oranı uygulanır. Banka, nezdindeki vadeli hesapların alacaklı bakiyesine mevzuat ve Banka uygulamaları çerçevesinde cari faiz oranını uygular. Banka'nın yurtiçi şubelerinde Müşteri adına açılmış olan ve münhasıran çek keşide edilmesi dışında ticari işleme konu olmayan Türk Lirası, Yabancı Para ve kıymetli maden cinsinden tasarruf mevduatı hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskont toplamının 400 bin Türk Lirasına kadar olan kısmı sigorta kapsamındadır. Vadesinde kapatılmayan hesaplar; Müşteri'nin bir talimat vermemesi durumunda aynı vadeyle ve yenileme tarihinde geçerli olan faiz üzerinden yenilenmiş sayılacaktır.
2.2. Kimlik Tespiti ve İncelemesi: Müşteri, tüzel kişi olması durumunda ana sözleşmesini, Ticaret Sicil Memurluğu tarafından düzenlenmiş olan temsil ve ilzam yetkililerini gösteren yetki belgesini ve şirket yetkililerinin imzalarını tevsik eden noter tasdikli imza sirkülerini, vergi numaralarını ve Müşteri'nin gerçek kişi olması durumunda kimlik ve adres bilgilerini Banka'ya ibraz etmekle yükümlü olduğunu kabul eder.
Müşteri, Banka'ya vermiş olduğu bilgilerin doğruluğunu beyan eder. Müşteri, söz konusu bilgilerde zaman içinde meydana gelebilecek (sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, telefon numarası, adres, unvan, iflas, vekaletten azil, yetkililerde değişiklikler gibi) her türlü değişikliği derhal ve herhalde en geç söz konusu değişikliğin vukua gelmesini izleyen 15 (on beş) gün içinde Banka'ya yazılı olarak bildirmek ve değişikliğe ilişkin Banka tarafından talep edilecek belgeleri usulüne uygun olarak sunmak zorundadır. Aksi takdirde, bilgilerin güncel olmaması nedeniyle doğması muhtemel zararlardan Banka sorumlu tutulamaz
2.3. Hesapların Vekil Tarafından Kullanılması: Vekaletnameleri, imza beyannameleri ve/veya imza sirkülerleri Banka'ya ibraz edilen yetkili temsilciler Müşteri adına hesapları üzerinde tasarrufta bulunmaya yetkili olacaklardır. Yetkili temsilcinin değiştirildiği ya da yetkilerinin geri alındığı Banka'ya yazılı olarak bildirilmedikçe, söz konusu temsilcinin Müşteri hesapları üzerindeki tasarruf yetkileri yürürlükte kalacak ve azile ilişkin beyan yazılı olarak bildirilmedikçe Bankayı bağlamayacaktır. Banka çağrı merkezi üzerinden vekil tayin edilmiş kişiler tarafından işlem yapılamayacaktır.
2.4. Faiz, Komisyon, Harç, Rüsum ve Vergiler: İşbu Sözleşme konusu hizmet ve işlemlerle ilgili olarak ve mevduat işlemleri dolayısıyla tahakkuk edecek her türlü masraf, vergi, harç, kurtaj, saklama ücretleri ve sair ücretler, her türlü faiz, efektif yıllık faiz, temerrüt ve gecikme faizi Müşteri tarafından ödenecektir.
2.5. Mevduata Uygulanacak Faiz: Banka nezdindeki hesapların alacaklı bakiyesine mevzuat ve Banka uygulamaları çerçevesinde cari faiz oranını uygular. Müşteri, faiz oranlarında yapılacak değişikliklerin, Banka tarafından bildirimin yapıldığı dönemin son gününden bir gün sonrası itibariyle geçerli olacağını ve geçerlilik tarihi itibariyle mevduat hesabını kullanmaya devam etmesi halinde değişiklikleri kabul etmiş olacağını kabul ve taahhüt eder.
2.6. Hesabın Kapatılması: Banka, mevzuat hükümlerine uymak kaydıyla herhangi bir hesabı kapatma, işbu Sözleşme kapsamında sunulan hizmetleri askıya alma veya sona erdirme yetkisine sahiptir.
2.7. Hesap Sahibinin Ölümü/Gaiplik: Banka, müşterinin ölümünü veya gaipliğine karar verildiğini öğrendikten sonra, hesabın tümünü veraset vergi dairesinden vergi borcu olmadığına dair vergi ilişiksiz belgesi getirilinceye kadar blokeye almaya ve üzerindeki tasarrufları durdurmaya yetkilidir. Hak, alacak, vasiyet vb. konularında olabilecek her türlü itirazda konuyu adli mercilerin neticelendirmesi aranır. Hesap sahibinin ölümü ya da gaipliğine karar verilmesi halinde Banka, dilediği takdirde vadeli hesaplardaki parayı tahakkuk eden faizi ile birlikte faizsiz geçici hesaplara nakledebilir.
2.8. Yabancı Para Üzerinden Açılan Hesaplar: Yabancı Para üzerinden açılmış ya da açılacak hesaplarla ilgili tüm işlemler, mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydı ile, hesabın açıldığı döviz cinsi üzerinden yapılır. Döviz alımı/satımında Banka'nın işlem anındaki serbest kuru uygulanır. Hesap Banka'nın efektif alışını yapmadığı bir para biriminden açılmış ise Banka müşteriye efektif alışını yaptığı farklı bir para cinsinden ödeme yapabilir.
2.9. Oksijen Hesaplara Uygulanacak Hükümler: Oksijen Hesap, Banka tarafından belirlenen minimum tutarın gün sonu vadesiz hesapta tutulduğu ve kalan kısmının "1 (bir) gün vadeli ve temdit etmeyen" bir vadeli hesaba otomatik olarak aktarıldığı bir vadesiz hesap türüdür. Her bir Müşteri'nin her para biriminden sadece bir adet vadesiz hesabına (müşterek hesaplar da dahil) Oksijen Hesap tanımlanabilecektir. Oksijen vadesiz hesapta kalacak ve vadeli hesapta değerlendirilebilecek minimum bakiye, Banka'nın takdirine göre belirli dönemlerde artırılabilir ve değiştirilebilir. Oksijen Hesap'tan aktarılan hesaba uygulanacak faiz oranları sadece aktarımın yapıldığı gün için geçerli olup, hesabın bakiyesine göre değişebilir. Oranlar Odea Bank A.Ş. tarafından her gün yeniden belirlenir ve tüm Oksijen Hesap Müşterileri için Banka'nın internet sitesi kanalı ve/veya şubeleri aracılığıyla yayınlanır. Vadeli hesaba aktarılan tutar, diğer vadeli hesaplarda olduğu gibi hafta sonları ve resmi tatil günlerinde kullanılamaz. Vadesiz hesapta kalan tutar ise, standart bir vadesiz hesabın ulaşılabildiği her kanaldan ve para transferleri dahil her türlü bankacılık işlemleri için kullanılabilir.
2.10. Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usûl ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve ilgili sair mevzuat kapsamında belirlenen hizmetlere ilişkin Banka tarafından üçüncü kişilere ödenen ücretler Bankaca Müşteri hesabına borç kaydedilir. Müşteri hesabında yeterli tutar bulunmaması halinde Banka'nın bildirimde bulunması halinde Müşteri bu tutarları derhal ve nakden Banka'ya ödeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
3. KREDİLİ MEVDUAT HESABINA İLİŞKİN HÜKÜMLER
3.1. Kredinin Türü ve Limiti: Kredili mevduat; Banka tarafından Müşteri'ye tanınan limit dahilinde, vadesiz mevduat hesabına bağlı olarak Müşteri'nin talebi üzerine açılacak, müşterinin kısa süreli nakit ihtiyacını karşılamayı hedefleyen bir kredi türünü ifade eder. Müşteri, cari hesap bakiyesinin müsait olmadığı durumlarda, verdiği işlem talimatlarının kredili mevduat hesabına borç kaydedilmek suretiyle gerçekleştirileceğini kabul ve beyan eder. Müşteri KMH hesabının; nakit ihtiyacı, POS ile alışverişler, çek, kredi kartı, fatura/ otomatik/düzenli ödeme talimatları ve EFT/havale/virman talimatları (talimatlardan doğan masraf ve komisyonlar da dahil) ve müşterinin kullandığı kredi taksitlerinin ödenmesi, sigorta primlerinin ödenmesi, eğer varsa Bireysel Emeklilik prim tahsilatları ve bankacılık işlemlerinden kaynaklanan diğer ödemeler ile ilgili olarak devreye gireceğini kabul eder.
3.2. Kredi Limitinin Ne Zaman ve Nasıl Bildirileceğine İlişkin Bilgi ile Bu Limitin Değiştirilmesi Esasları: Kredili Mevduat veya Taksitli Kredili Mevduat talebi alındıktan sonra, Banka, Müşteri hakkında elde edeceği bilgilere dayanarak yapacağı değerlendirme sonrasında ve yürürlükteki mevzuat kapsamında Kredili Mevduat tahsisine karar verir. Kredili Mevduat talebinin kabul edilmesi durumunda Kredili Mevduat Limiti, yazılı olarak veya kayıtlı telefonla ya da kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla Müşteri'ye bildirilecektir. Belirlenen limitin Müşteri talebi ve/veya Banka'nın değerlendirmesi sonucu değiştirilmesi halinde, yeni limit mevzuata uygun şekilde, Müşteri'ye bildirilecektir. Müşteri, Banka'nın kredinin muaccel kılınmasına, haklı sebeplerin varlığı halinde Müşteri'ye önceden bildirmeksizin ve diğer hallerde mevzuata uygun şekilde bildirim yaparak kredi limitini re'sen azaltmaya yetkili olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Müşteri'nin talebi ve Bankanın bu talebi uygun görmesi halinde, Banka kredili mevduat limitini artırılabilir.
3.3. Faiz, KKDF, BSMV Uygulaması
3.3.1. Akdi Faiz: TCMB tarafından yayınlanan ve işbu Sözleşme'nin geçerli olduğu dönem boyunca güncellenen Azami Kredili Mevduat Akdi Faiz Oranı, aylık akdi faiz oranı olarak (TCMB tarafından yayınlanan azami akdi faiz oranı x 12 = Yıllık Akdi Faiz Oranı olarak) uygulanacaktır. Akdi faiz oranında değişiklik yapılması halinde, bu değişikliğin yürürlüğe girmesinden 30 (otuz) gün önce, tüketici sıfatını haiz müşteriye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla bildirim yapılır. Faiz oranının artırılması halinde, yeni faiz oranı geriye dönük olarak uygulanmaz. Tüketici sıfatını haiz müşteri, faiz artırımına ilişkin bildirim tarihinden itibaren en geç 60 (atmış) gün içinde tüm borcunu ödeyip kredi kullanmaya son verdiği takdirde faiz artışından etkilenmez. Bu hüküm taksitli kredili mevduat ürünü için de uygulanır. Akdi faiz oranı, KMH Ön Bilgi Formu'nda belirtilmektedir.
3.3.2. Gecikme Faizi: TCMB tarafından yayınlanan ve işbu Sözleşme'nin geçerli olduğu dönem boyunca güncellenen Kredili Mevduat Azami Gecikme Faizi Oranı, aylık gecikme faizi oranı olarak (TCMB tarafından yayınlanan azami gecikme faizi oranı x 12 = Yıllık Gecikme Faiz Oranı olarak) uygulanacaktır. Bu hüküm taksitli kredili mevduat ürünü için de uygulanır. Gecikme faiz oranı, KMH Ön Bilgi Formu'nda belirtilmektedir.
3.3.3. Müşteri, kendisine Kredili Mevduat Hesabı tanımlanması durumunda yukarıda açıklaması yapılan faiz oranlarının uygulanacağını, uygulanacak faiz üzerinden hesaplanacak KKDF, BSMV tutarlarının da Müşteri tarafından ödeneceğini, faiz, KKDF, BSMV oranlarında meydana gelecek değişiklikler ile halen mevcut olmayan, ancak ileride yürürlüğe konulabilecek yeni vergilerin de kendisine yansıtılacağını kabul ve beyan eder. Müşteri, Banka'nın, ilan etmek veya bildirim yapmak suretiyle faiz oranlarını değiştirmeye, faiz oranları Kanun, Kararname veya Tebliğ ile değiştirildiği takdirde de, faizlerde gerekli ayarlamaları yapmaya yetkili olduğunu kabul eder. Müşteri, faiz oranlarında değişiklik yapılması halinde, bu değişikliğin yürürlüğe girmesinden otuz gün önce, kendisine kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla yazılı olarak bildirileceğini, Müşteri'nin, bildirimden itibaren en geç 60 (atmış) gün içinde borcun tamamını ödediği ve kredili mevduat hesabını kullanmaya son verdiği takdirde faiz artışından etkilenmeyeceğini kabul ve beyan eder. Odeabank'ın güncel ücret ve faiz oranlarına www.odeabank.com.tr adresinden ulaşılabilir. Kredi limitinin aşılması halinde, Müşteri, aşılan kısma limit aşım tarihinden itibaren, Kredili Mevduat Ön Bilgi Formu'nda bildirilen oran üzerinden gecikme faizi uygulanacağını kabul ve beyan eder. Ayrıca varsa krediye ilişkin tüm yasal masraflar ve gerektiğinde Noter masrafları Müşteri tarafından ödenecektir. Bu hükümler taksitli kredili mevduat ürünü için de uygulanır.
3.4. Tahakkuk Dönemi: Müşteri'nin, kredili mevduat hesabı için her ayın son takvim günü kesilen ekstrede yer alan ödeme tutarını, izleyen iş günü sonuna kadar ödemesi gerekir. Ödeme tarihinin hafta sonuna (cumartesi, pazar) ya da resmi tatillere (idari tatil günleri resmi tatil sayılmaz) rastlaması halinde ödeme, hafta sonunu ya da resmi tatil gününü takip eden ilk iş gününde yerine getirilir. Kredili Mevduat Hesabı ürününde, hesaptan para çekimleri aynı iş günü, hesaba para yatırma işlemleri ise ertesi iş günü valörlü olarak yapılmaktadır. Bu hüküm taksitli kredili mevduat ürünü için de uygulanır.
3.5. Temerrüt ve Sonuçları: Müşteri'nin, kredili mevduat hesabı için her ayın son takvim günü kesilen ekstrede yer alan ödeme tutarını, ekstrede belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemesi gerekmektedir. Müşteri, bu süre içerisinde ödeme yapmazsa temerrüde düşer. Müşteri'nin ödemede temerrüde düşmesi halinde, Kredili Mevduat Hesabı limiti otomatik olarak kullanıma kapatılacaktır. Müşteri, bu durumda Banka alacağının muaccel olacağını ve Banka tarafından Kredili mevduat hesabı borç bakiyesi için temerrüt faizi uygulanacağını beyan, kabul ve taahhüt eder. Müşteri tarafından Kredili Mevduat Hesabına ilişkin borcun kapatılmaması, Sözleşme veya taraflar arasında akdedilmiş/ akdedilecek sözleşmeler uyarınca Müşteri'nin yasal olarak ödemek zorunda olduğu herhangi bir tutarın vade tarihinde ödenmemesi, kredili mevduat hesabı ile ilgili yükümlülüklerini zamanında yerine getirmemesi, Müşteri'nin ölümü ya da hacir altına alınması durumunda veya yürürlükteki yasal mevzuat kapsamındaki sair nedenlerle de Banka alacağı muaccel hale gelebilecektir. Müşteri, işbu Sözleşme'nin hükümlerine istinaden Banka'ya olan borcunun/borçlarının muaccel hale gelmesi ve temerrüde düşmesi halinde temerrüt tarihinden borçlarının tamamen tasfiye edildiği tarihe kadar, yukarıda 3.3.2. maddede açıklanan oranda tahakkuk ettirilecek gecikme faizini ve bunun üzerinden hesaplanacak Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi vesair vergi, fon, harç ve masraflarını ödemeyi, kabul ve beyan eder. Bu hükümler taksitli kredili mevduat ürünü için de uygulanır.
3.6. Teminatlar: Tüketici sıfatını haiz Müşteri'den teminat talep edilmesi durumunda, Müşteri'nin borçlarına karşı olarak alınan şahsi teminatlar, her ne isim altında olursa olsun adi kefalet sayılacaktır. Tüketici sıfatını haiz Müşteri'nin alacaklarına ilişkin olarak verilen şahsi teminatlar ise diğer kanunlarda aksine hüküm bulunmadıkça müteselsil kefalet sayılır. Bu hükümler taksitli kredili mevduat ürünü için de uygulanır.
3.7. Cayma Hakkı: Tüketici sıfatını haiz Müşteri'nin, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin, 14 (on dört) gün içerisinde, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla Banka'ya bildirimde bulunarak kredili mevduat hesabına ilişkin Sözleşme'den cayma hakkı bulunmaktadır. Müşteri'nin cayma hakkını kullanması halinde, Müşteri, krediden yararlanmış ise anaparayı ve anaparanın geri ödendiği tarihe kadar geçecek süre içerisinde işleyecek olan akdi faizi, cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin Banka'ya ulaşmasından itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde ödeyeceğini gayrikabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt eder. Müşteri'nin ödemeyi söz konusu 30 (otuz) günlük süre içerisinde yapmaması halinde, cayma hakkını kullanmamış olduğu kabul edilir ve Müşteri'nin işbu Sözleşme tahtındaki her türlü yükümlülüğü devam eder. Bu hükümler taksitli kredili mevduat ürünü için de uygulanır.
3.8. Sözleşmenin Feshi ve Yetkili Mahkeme: Müşteri, herhangi bir zamanda, sebep göstermeksizin ve ücret ödemeksizin, Banka'ya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebilir. Kredili mevduat işlemlerinden doğan her türlü anlaşmazlık Kanun tarafından gösterilen yetkili Tüketici Mahkemeleri, Tüketici Hakem Heyetleri veya İcra Daireleri nezdinde çözümlenecektir. Müşteri, dilerse Bankalar Birliği nezdinde kurulan Bireysel Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurabilir. Banka en az 2 (iki) ay önceden müşteriye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcı ile bildirimde bulunarak kredi sözleşmesini feshedebilir. Banka haklı nedenlerin varlığı halinde bildirim süresine uymadan da kredi sözleşmesini feshedebilir.
3.9. Sözleşmenin Bir Nüshasını Talep Etme Hakkı: Müşteri'nin, Banka ile Müşteri arasında Kredili Mevduat Sözleşmesi şartlarını düzenleyen işbu Bankacılık Hizmet Sözleşmesi'nin bir örneğini düzenlenme tarihinden sonraki ilk yıl için ücretsiz alma hakkı vardır. Bu hükümler taksitli kredili mevduat ürünü için de uygulanır.
4. TAKSİTLİ KREDİLİ MEVDUATA İLİŞKİN HÜKÜMLER
4.1. Kredinin Türü ve Limiti: Taksitli Kredili Mevduat; kredili mevduatın taksitler halinde geri ödenmesine imkan veren kredili mevduat türünü ifade eder. İşbu Sözleşme'de yer alan Kredili Mevduat Hesabına ilişkin hükümler, yukarıda belirtildiği üzere ve uygun düştüğü ölçüde Taksitli Kredili Mevduat için de uygulanacaktır. Geri ödemede gecikme olması durumunda sadece anapara üzerinden gecikme faizi uygulanacaktır. Taksitli kredili mevduat hesabı kredilerinde taksit tutarlarına ait anapara tutarları ile söz konusu taksite ait faiz, vergi ve fon tutarları kredili mevduat hesap özetine ayrı ayrı yansıtılacaktır.
4.2. Erken Ödeme: Taksitli Kredili Mevduat kredilerinde Müşteri, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabilir veya kredi borcunun tamamını ya da bir kısmını erken ödeyebilir. Bu durumda Banka, faizin tamamının veya bir kısmının peşin olarak tahsil edildiği durumlar da dahil olmak üzere mevzuat kapsamında gerekli indirimi yapar.
5. MÜŞTEREK MEVDUAT HESAPLARINA UYGULANACAK HÜKÜMLER
5.1. Münferit (Tek Tek Kullanımlı) Müşterek Hesap: Münferit kullanımlı ortak hesaplarda, hesap sahiplerinden her biri, hesaplar üzerinde tek başına her türlü tasarrufta bulunmaya, kredili mevduat hesabı ile ilgili işlemler de dahil talimatlar vermeye, hesabın tamamı üzerinde rehin tesis etmeye, hesabı kapatma da dahil işbu Sözleşme'de belirtilen bütün yetkileri tek başına kullanmaya yetkilidir. Hesap sahiplerinden her biri diğer hesap sahibi veya sahiplerinin hesabı tek başına kullanmasından doğacak sonuçlardan sorumlu olmayı önceden kabul ve taahhüt ederler.
5.2. Müşterek (Birlikte Kullanımlı) Müşterek Hesap: Müşterek kullanımlı ortak hesaplarda, hesap sahipleri Banka nezdinde açılmış hesaplar üzerinde tek başına tasarrufta bulunamaz, talimat veremez ve Sözleşme'deki yetkileri tek başına kullanamazlar. Bu hesaplar üzerinde hesap sahipleri ancak her birinin müşterek imzaları ile tasarrufta bulunabileceklerini kabul ve beyan ederler.
5.3. Müşterek Hesap'ın açılışı esnasında taraflarca hesap üzerinde birlikte tasarruf edileceğine yönelik yazılı bir talimat verilmediği takdirde, Müşterek hesap'ın sahiplerinden her biri tek başına ve Hesap Sahibi sıfatıyla, kısmen veya tamamen bu hesaptaki mevduatı çekebilmeye, hesabı kapatabilmeye, hesabın tamamını rehin edebilmeye, kendisinin yapabileceği her türlü işleme ilişkin vekâlet vermeye, vekâleti iptal etmeye ya da sınırlamaya ve genel olarak hesapta bulunabilecek tüm değerler üzerinde tek başına dilediği işlem ve tasarrufta bulunmaya yetkilidir. Müşterek Hesap Sahiplerinden her biri diğer Hesap Sahibi veya Sahipleri'nin hesabı tek başına kullanmasından doğacak sonuçları kabul ederler.
6. BANKA ve KREDİ KARTINA İLİŞKİN ORTAK HÜKÜMLER
6.1. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte müşteriye vadesiz hesabına bağlı olarak çalışan bir banka kartı gönderilir. Banka, kartın nakit çekim limitini ve bu limitin kullanılabileceği sektörleri mevzuat kapsamında sınırlandırabilir. Banka/Kredi kartının şifresinin güvenliği ve harcamalardan sorumluluk müşteriye ait olup, şifrenin müşteri dışında 3.şahıslar tarafından kullanılmasının önlenmesi sorumluluğu müşteriye aittir. Müşterinin sorumluluğu Banka/Kredi kartının zilyetliğine geçtiği veya fiziki varlığı bulunmayan kartlarda kart numarasının öğrenildiği andan itibaren başlar. Müşteri; Bank/Kredi kartının ve Sözleşme nüshasının kendisine veya 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre kendisi adına tebligat almaya yetkili üçüncü şahıslara teslim edilmesi halinde, kartın ve Sözleşme nüshasının kendisine teslim edilmiş sayılacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
6.2. Müşteri, Banka tarafından verilen Banka/Kredi Kartı'nın ya da şifresinin kaybolma, çalınma, zorla alınma gibi herhangi bir şekilde elinden çıkması halinde, bu hususu gecikmeksizin derhal Banka'ya bildirecektir. Kayıp, çalıntı bildirimi Bankanın 444 8 444 numaralı telefonundan İletişim Merkezi'ne yapılır. Müşteri, yapacağı bildirimden önceki 24 saat içinde gerçekleşen hukuka aykırı kullanımdan doğan zararlardan Banka ve Kredi Kartları Kanunu'nda belirtilen sorumluluk tutarı (halen 150 TL) ile sorumlu tutulacaktır. Müşteri dilerse Banka ve Kredi Kartları Kanunu'nda belirtilen sorumluluk tutarı için Banka tarafından belirlenecek sigorta prim bedelini ödemeyi kabulü koşuluyla bu zararla ilgili Banka'dan sigorta yaptırılmasını talep edebilecektir. Hukuka aykırı kullanımın, Müşteri'nin ağır ihmaline veya kastına dayanması veya Banka'ya bildirimin 24 saat içinde yapılmaması halinde bu sınır uygulanmayacak, kayıp ve çalınma halinde şifre kullanılarak gerçekleştirilen işlemlerden doğan her türlü sorumluluk Müşteri'ye ait olacaktır. Bildirimden önceki 24 saatlik süre öncesinde gerçekleştirilen işlemlerden kart hamili sorumlu olacaktır.
6.3. Müşteri'nin kayıp veya çalıntı bildirimi üzerine kart Banka tarafından iptal edilecektir. İptal edilen kartın bulunması ve yeniden kullanıma açılması halinde, kayıp ihbarının yapıldığı tarih ile kartın yeniden kullanıma açıldığı tarih arasında kalan dönemde kart ile gerçekleştirilen tüm işlemlerden ve kartın yenilenmesi nedeniyle oluşan masraflardan Müşteri sorumlu olacaktır.
6.4. Müşteri, yurtdışında Banka/Kredi kartının kullanımından doğan borç ve alacakların, Banka tarafından belirlenen yabancı para cinslerine uluslararası kart kuruluşları tarafından belirlenen kur üzerinden dönüştürüleceğini ve işlemin karta borç kaydedildiği günden bir gün önce saat 23:59'da geçerli olan TCMB satış kuru üzerinden azami %2 oranında eklenerek oluşturulan Bankamız kredi kartı yurtdışı harcama dönüşüm oranı döviz satış kuru üzerinden TL'ye çevrileceğini; döviz endeksli kartlarda ise uluslararası kart kuruluşları tarafından bildirilen tutarlar üzerinden kart hamilinin hesabına borç kaydedildiğini kabul eder.
6.5. Banka Kartı ve Kredi Kartı işlemleri ile ilgili işbu Sözleşme'de yer alan hükümler, niteliğine uygun düştüğü ölçüde Sanal Kart ve Ek Kartlar için de aynen uygulanacaktır.
7. KREDİ KARTI İŞLEMLERİNE İLİŞKİN HÜKÜMLER
7.1. Kredinin Türü ve Limiti: Müşteri'nin kredi kartı ve/veya ek kredi kartı talebinde bulunması halinde Banka, Müşteri'nin ekonomik ve sosyal durumu ile benzeri hususlara dayanarak yapacağı değerlendirme sonucunda uygun göreceği limitle Kredi Kartı ve/veya Ek Kart düzenlenmesine karar verir. Kredi kartı limiti, yapılacak değerlendirme sonuçlandığında, yazılı olarak veya kayıtlı telefonla ya da kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla Müşteri'ye bildirilecektir. Kredi kartı talebinde bulunulması ve Sözleşme'nin imzalanması Banka'ya, Müşteri'ye kredi kartı verme yükümlülüğü getirmez.
7.2. Sorumluluk : Ek Kart ile yapılan işlemlerden Kredi Kartı ve Ek Kart hamili birlikte müteselsilen sorumludur. Kredi Kartı ve/veya Ek Kart hamili, Kredi Kartı limitinin Banka'nın inisiyatifi dışında aşılması durumunda aşılan miktara işlem tarihi ile ödeme tarihi arasındaki süre için Banka tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde akdi faiz işletilebileceğini kabul eder. Limit aşımının bir takvim yılında ikiden fazla kez gerçekleşmemesi, tahsis edilen limitin yüzde yirmisini geçmemesi ve bir sonraki hesap döneminde kapatılması gerekir.
7.3. Sözleşmenin Feshi ve Yetkili Mahkeme: Müşteri, herhangi bir zamanda, sebep göstermeksizin ve ücret ödemeksizin, Banka'ya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebilir. Kredi kartı işlemlerinden doğan her türlü anlaşmazlık yetkili Tüketici Mahkemeleri, Tüketici Hakem Heyetleri veya İcra Daireleri nezdinde çözümlenecektir. Müşteri, dilerse Bankalar Birliği Bireysel Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurabilir. Banka en az 2 (iki) ay önceden Müşteri'ye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcı ile bildirimde bulunarak kredi kartı sözleşmesini feshedebilir. Banka, haklı nedenlerin varlığı halinde bildirim süresine uymadan da kredi sözleşmesini feshedebilir.
7.4. Limit Artışı ve Azaltılması: Limit artışı kart hamilinin talebi üzerine gerçekleşebilecektir. Ancak, bir takvim yılı içerisinde en fazla üç defa, dönem borcunun yüzde ellisine kadar ödeme yapılan Kredi Kartı'nın limiti, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamaz ve bu tür kartlar nakit kullanımına kapatılır. Banka, Müşteri'ye mevzuata uygun şekilde bildirimde bulunmak suretiyle kredi kartı limitini re'sen azaltma yetkisine de sahiptir.
7.5. Teminat: Kredi kartı işlemleri kapsamında Müşteri'den teminat talep edilmesi durumunda,Müşteri'nin borçlarına karşı olarak alınan şahsi teminatlar, her ne isim altında olursa olsun adi kefalet sayılacaktır. Müşteri'nin alacaklarına ilişkin olarak verilen şahsi teminatlar ise diğer kanunlarda aksine hüküm bulunmadıkça müteselsil kefalet sayılır.
7.6. Kartın Kullanımına İlişkin Hükümler: Müşteri, Kredi Kartı ve Ek Kart'ın yasal olarak yasaklanmış hizmet ve malların alımı da dahil olmak üzere, herhangi bir şekilde yasadışı amaçlarla veya yasalara aykırı olarak kullanılmayacağını beyan ve taahhüt eder. Aksi takdirde bu durum Banka açısından haklı sebeple sözleşmeyi fesih nedeni oluşturacaktır. Müşteri Kartın kullanımı hakkında 444 8 444 numaralı telefondan ve Odeabank Şubelerinden ayrıntılı bilgi alabilir.
İşbu sözleşmede belirtilen ücret, komisyon ve masraflar da kart hamilinin hesabına borç kaydedilecektir. Kredi Kartı ve/veya Ek Kart hamili, Kredi Kartı hesabından nakit çekebilir. Kredi Kartı ile Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar'da belirtilen kıymetli taş, maden ve eşya alımları ile yabancı para alımları, Kredi Kartı hamilinin başka bir kredi kartının borcunu kapatması amacıyla yapılan borç transferleri, kişi veya kurumlara yapılan tüm ödemeler, talih ve şans oyunları, borsa işlemleri, menkul kıymet alımları, seyahat çekleri, kuyumcular aracılığıyla yapılan işlemler, EFT/havale işlemleri nakit çekme hükmündedir. Kredi Kartı ve/veya Ek Kart hamili, nakit çekme işlemlerinde çekilen nakit kadar kart hamilinin hesabına borç kaydı yapılacağını ve işlem tarihinden itibaren Sözleşme'de belirtilen TCMB tarafından belirlenen azami akdi ve gecikme faiz oranları üzerinden hesaplanacak faizi ve faiz üzerinden BSMV ile KKDF tutarları ile işlem komisyonunu ödemekle yükümlü olduğunu kabul ve beyan eder. Kredi Kartı ve/veya Ek Kart hamili, tatil günlerinde yapacağı nakit çekme işlemleri için faizin başlangıç tarihi olarak işlem tarihinin esas alınacağını kabul eder.
Kredi Kartı ve/veya Ek Kart hamili, Banka tarafından vadeli satış anlaşması yapılmış olan işyerlerinden yapacağı vade farklı işlemlerde, vade farkından kaynaklanan faiz ve faiz üzerinden hesaplanan BSMV ve KKDF'yi ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Kart hamiline gönderilen bir önceki döneme ait hesap özetinde takip eden dönemin hesap kesim ve son ödeme tarihi bildirilir. Kart hamilinin hesap özeti ile kendisine bildirilen borç ve alacak kayıtlarına ilişkin itiraz hakkı saklıdır. Hamil itirazına konu işlemlerin yer aldığı döneme ilişkin son ödeme tarihinden itibaren 10 gün içinde hesap özetinin hangi unsurlarına itiraz ettiğini yazılı olarak ve gerekçesiyle birlikte Banka'ya bildireceğini, aksi halde hesap özetinin kesinleşeceğini kabul eder.
7.7. Asgari Ödeme Tutarı: Ödenmesi gereken asgarî tutar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca belirlenecek tutardan aşağı olamaz. "Banka" bu miktardan az olmamak üzere asgari ödeme tutarını daha yüksek bir tutarda belirleyebilir. Kart Hamili, provizyon alınmadan yapılan harcama tutarlarının, Banka'ya işlem tarihinden sonraki bir tarihte iletileceğini, bu nedenle, Kart Hamili'ne gönderilen hesap özetlerine ve/ veya ödemezlik halinde gönderilen ihtarnamelere yansımayan borç tutarları olabileceğini, bu tutarların Müşteri'den ayrıca talep edilebileceğini kabul ve beyan eder.
7.8. Değişiklik Bildirimleri: Banka, faiz oranları, komisyon ve her türlü ücret de dahil olmak üzere Sözleşme'de yapılacak olan değişiklikleri Kredi Kartı hamiline hesap özeti aracılığıyla bildirir. Kart hamili, Sözleşme'de yapılan değişikliklerin, bildirimin yapıldığı döneme ilişkin son ödeme tarihinden itibaren geçerli olacağını ve bildirimin ait olduğu döneme ilişkin son ödeme tarihinden itibaren kartı kullanmaya devam etmesi halinde değişiklikleri kabul etmiş sayılacağını kabul ve taahhüt eder. Banka faiz oranlarını artırdığı takdirde 30 gün önceden Kredi Kartı/Ek Kart hamiline durumu hesap özeti ile bildirir. Kredi Kartı ve/veya Ek Kart hamili bildirim tarihinden itibaren kartı kullanmaya derhal son vermek kaydıyla en geç 60 gün içinde tüm borcu ödediği takdirde, faiz artışından etkilenmez.
7.9. Faiz, Ücret, Komisyon ve Vergiler
7.9.1. Akdi Faiz: TCMB tarafından yayınlanan ve işbu Sözleşme'nin geçerli olduğu dönem boyunca güncellenen Azami Kredi Kartı Akdi Faiz Oranı, aylık akdi faiz oranı olarak (TCMB tarafından yayınlanan azami akdi faiz oranı x 12 = Yıllık Akdi Faiz Oranı olarak) uygulanacaktır. Akdi faiz oranında değişiklik yapılması halinde, bu değişikliğin yürürlüğe girmesinden 30 (otuz) gün önce, tüketici sıfatını haiz müşteriye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla bildirim yapılır. Faiz oranının artırılması halinde, yeni faiz oranı geriye dönük olarak uygulanmaz. Tüketici sıfatını haiz müşteri, faiz artırımına ilişkin bildirim tarihinden itibaren en geç 60 (atmış) gün içinde tüm borcunu ödeyip kredi kullanmaya son verdiği takdirde faiz artışından etkilenmez. Bu hüküm nakit avans ve taksitli nakit avans ürünü için de uygulanır. Akdi faiz oranı, Banka ve Kredi Kartı Ön Bilgi Formunda belirtilmektedir. Müşteri, Bankanın, ilan etmek veya bildirim yapmak suretiyle faiz oranlarını değiştirmeye, faiz oranları Kanun, Kararname veya Tebliğ ile değiştirildiği takdirde de, faizlerde gerekli ayarlamaları yapmaya yetkili olduğunu kabul eder.
7.9.2. Gecikme Faizi: TCMB tarafından yayınlanan ve işbu Sözleşme'nin geçerli olduğu dönem boyunca güncellenen Kredi Kartı Azami Gecikme Faizi Oranı, aylık gecikme faizi olarak (TCMB tarafından yayınlanan azami gecikme faizi oranı x 12 = Yıllık Gecikme Faiz Oranı olarak) uygulanacaktır. Gecikme faiz oranı, Banka ve Kredi Kartı Ön Bilgi Formu'nda belirtilmektedir. Kredi Kartı'ndan doğan borçlarda bileşik faiz uygulanmaz. Bu hükümler nakit avans ve taksitli nakit avans için de geçerli olacaktır. Müşteri, Banka'nın, ilan etmek veya bildirim yapmak suretiyle faiz oranlarını değiştirmeye, faiz oranları Kanun, Kararname veya Tebliğ ile değiştirildiği takdirde de, faizlerde gerekli ayarlamaları yapmaya yetkili olduğunu kabul eder.
7.9.3. Limit Aşım Faizi: Kart/Ek Kart Hamilinin harcamalarıyla kart limitinin aşılması halinde, aşılan miktara işlem tarihi ile ödeme tarihi arasındaki süre için, akdi faiz işletilecektir. Sözleşmede ve eklerinde belirtilen tüm faiz ve ücretler ile ödül ve kazanımlara uygulanacak KKDF, BSMV gibi tüm vergi, fon, harç ve diğer fer'iler de, söz konusu tutarlardan ayrı olarak Kart Hamili tarafından ödenecektir. Bu hükümler nakit avans ve taksitli nakit avans için de geçerli olacaktır.
Kredi kartı ürününe ilişkin olarak, işbu sözleşmenin eki ve ayrılmaz bir parçası olan Kredi Kartı ve Banka Kartı Ön Bilgi Formu'nda belirtilen tutarlarda yıllık üyelik ücreti, yıllık ek kart ücreti, nakit çekme işlem komisyonu, PTT kanallı ödemelerde borç ödeme ücreti, Akbank ATM'lerinden kredi kartı borç ödeme ücreti tahsil edilmektedir. Bankamızın yıllık üyelik ücreti tahsil edilmeyen kredi kartı ürünü de bulunmaktadır.
7.9.4. Temerrüt: Kredi Kartı ve/veya Ek Kart hamili, temerrüde düşmemek için hesap özetinde bildirilen asgari tutarı, son ödeme tarihine kadar Banka'ya ödemekle yükümlüdür. Hesap özetinde bildirilen toplam borç tutarının son ödeme tarihine kadar ödenmesi durumunda, mal veya hizmet alımından kaynaklanan borç için faiz tahakkuk ettirilmez. Müşteri dönem borcunun bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden, hiç ödenmemesi halinde ise borcun tamamı üzerinden faiz, fon ve vergi hesaplanacağını ve bunları ödeyeceğini kabul eder. Müşteri, kalan hesap bakiyesine, asgari tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda akdi faiz, asgari tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise asgari tutarın ödenmeyen kısmı için gecikme faizi, kalan hesap bakiyesinin asgari tutarı aşan kısmı için akdi faiz uygulanacağını ve bunları ödeyeceğini kabul eder. Son ödeme tarihinde borç bakiyesinin tamamı ödenmeyip asgari ödeme tutarının üzerinde ödeme yapılmış olması durumunda, kalan bakiyeye hesap kesim tarihinden bakiyenin kapatılacağı tarihe kadar veya bakiye kapatılmazsa takip eden hesap kesim tarihine kadar akdi faiz günlük olarak uygulanır. Dönem içerisinde kapatılmayan borç bakiyesi takip eden ekstreye devrolur ve yukarıda belirtildiği şekilde faiz hesaplanır. Örneğin, 1000 TL hesap bakiyesi, 300 TL asgari ödeme tutarı olan bir müşteri, son ödeme tarihine kadar 300 TL öderse; kalan 700 TL bakiyeye, takip eden hesap kesim tarihine kadar veya borcun tamamı son ödeme tarihinden sonra ödenirse borcun ödendiği tarihe kadar akdi faiz günlük olarak uygulanır. Hesap dönemi içerisinde yapılmış nakit avans (taksitsiz) kullanımları için, çekilen tutara çekildiği günden ilk hesap kesim tarihine kadar veya bakiyenin kapatıldığı güne kadar nakit avans faizi günlük olarak uygulanır. Müşteri, hesap kesim tarihinden son ödeme tarihine kadar ödenmesi gereken tutarın, söz konusu tarih aralığında ödenmemesi durumunda,Banka tarafından kartın kullanımının durdurulabileceğini, bu Sözleşme'den doğan tüm borç ve yükümlülüklerinin herhangi bir ihtara gerek kalmaksızın muaccel hale geleceğini, bunları derhal ödeyeceğini ve söz konusu döneme ait son ödeme tarihinden itibaren tüm borçların tasfiyesine kadar geçecek süre içerisinde, muaccel hale gelmiş tüm borç üzerinden hesaplanacak gecikme faizi, fon ve vergi ile ihtarname masrafları, noter aracılığı ile gönderilen bildirim ve ihtarnameler dahil tüm noter masrafları ve borç için Banka tarafından yapılacak tüm bilgilendirme masraflarını ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Temerrüde ilişkin bu hükümler nakit avans ve taksitli nakit avans için de geçerli olacaktır.
7.10. Cayma Hakkı: Tüketici sıfatını haiz Müşteri'nin, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin, 14 (on dört) gün içerisinde, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla Banka'ya bildirimde bulunarak Kredi Kartı ve/veya Ek Kart düzenlenmesine ilişkin sözleşmeden cayma hakkı bulunmaktadır. Cayma hakkına ilişkin bildirimin 14 (on dört) gün içerisinde Banka'ya gönderilmiş olması gerekmektedir. Cayma hakkının kullanılması halinde, Müşteri krediden yararlanmış ise anaparayı ve anaparanın geri ödendiği tarihe kadar geçecek süre içerisinde işleyecek olan akdi faizi, bildirimin Banka'ya ulaşmasından itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde Banka'ya öder. Bu süre içerisinde ödemenin yapılmaması halinde, cayma hakkı kullanılmamış sayılır ve Müşteri'nin işbu Sözleşme tahtındaki her türlü yükümlülüğü devam eder.
7.11. Sözleşmenin Bir Nüshasını Talep Etme Hakkı: Müşteri'nin, Banka ile Müşteri arasında Kredi Kartı İşlemlerinin şartlarını düzenleyen işbu Bankacılık Hizmet Sözleşmesi'nin bir örneğini düzenlenme tarihinden sonraki ilk yıl için ücretsiz alma hakkı vardır.
7.12. Ödeme Gününün Tatil Gününe Rastlaması: Kredi kartı son ödeme tarihinin hafta sonuna (cumartesi, pazar) ya da resmi tatillere (idari tatil günleri resmi tatil sayılmaz) rastlaması halinde ödeme, hafta sonunu ya da resmi tatil gününü takip eden ilk iş gününde yerine getirilir. Bu hükümler taksitli nakit avans için de geçerli olacaktır.
7.13. Kredi Kartı/Ek Kart İle Ödüle Hak Kazanılması Koşulları
- Mil ve/veya chip para biriktirme özellikli kredi kartlarını kullanan kart hamillerinin, Banka ile Banka'nın anlaşma yaptığı kuruluşlar tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde ve Banka'nın anlaşma akdettiği üye iş yerlerinde yapacakları mal ve hizmet alımı karşılığında mil ve/veya chip para kazanması mümkündür. Chip para/mil kazanılmasına ilişkin hükümler düzenlenecek kampanya koşulları içerisinde detaylı olarak bildirilecek olup, chip para/mil kazanım usul ve esasları kampanya koşulları kapsamında belirlenecektir.
- Banka'nın kredi kartına/ek karta bağlı olarak düzenleyeceği promosyonlar/kampanyalar işbu sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olup, kart/ek kart hamili bu şartlara uymakla yükümlü olduğunu kabul ve beyan eder. Kartın/ek kartın kullanımı neticesinde kazanılan ödüllerin/ promosyonların/hediye millerin/chip paraların kullanılabilmesi için kart/ek kart hamilinin Banka'ya olan borç ve yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirmesi, kartın/ek kartın hukuka ve işbu sözleşme hükümlerine aykırı olarak kullanılmaması gerekir.
- Kampanya/promosyon koşullarında farklı bir süre belirtilmemiş olmak kaydıyla, Banka tarafından belirlenen süre içerisinde kullanılmayan ödüller/chip paralar/miller Banka tarafından belirtilen süre sonunda silinecektir.
- Ödül kazanılmış olarak yapılan işlemlerde/uçuşlarda, kazanılan/kullanılan ödüller üzerinden ödül/mil/chip para kazanılamaz.
- Ödüller, en fazla kart/ek kart limiti kadar yapılan mal ve hizmet alımlarından kazanılabilir. Kart/ek kart limitini aşan işlemler için, limiti aşan tutarlar ödül kazanımında dikkate alınmaz.
- Kart/ek kart kullanılmak suretiyle kazanılan ödüller/miller/chip paralar Banka tarafından bildirilen/belirlenen iş yerlerinde/hava yolları firmalarında kullanılabilecek, kazanılan ödüller 3. kişilere devir edilemeyecek, ödüller/miller/chip paralar karşılığında nakit ödeme yapılması ya da bu tutarların borca mahsup edilmesi talep edilemeyecektir.
- Kart/ek kart hamilinin satın aldığı malı/hizmeti iade/iptal etmesi halinde, bu hizmet/mal alımından kaynaklanan ödüller/miller/chip paralar da Banka'ya iade edilecek ve/veya Banka tarafından iptal edilecektir. İadenin gerçekleşmemesi halinde Banka'nın bu ödüller/ miller/chip paralardan doğacak her türlü vergi, harç ve masrafı kart/ek kart sahibi hesabına borç kaydetme hakkı vardır.
- Kart/ek kart hamilinin mil puana hak kazanabilmesi/kullanabilmesi için Banka'nın anlaşma sağladığı havayolu şirketinin ilgili mil programına dahil olması ve üyelikten ayrılmaması gerekir.
- Millerin ne zaman ve nasıl kullanılacağı, millerin uçuşa dönüşüm oranları Banka ve ilgili havayolu şirketi tarafından belirlenecek olup, kart/ek kart hamilleri millerin kullanımına ve uçuşa dönüşümüne ilişkin kurallara uyacağını beyan ve kabul eder. Bilet işlemleri ilgili havayolu şirketi nezdinde gerçekleştirilecektir.
- Ödül/mil/chip para kazanımına neden olan harcamanın yabancı para birimi ile yapılması halinde Banka'nın ilgili para birimine ilişkin olarak o tarihte uyguladığı alış kurları esas alınacaktır.
- Ödül/mil/chip para kazanımı nedeniyle doğacak vergi ve harçların ödenmesi sorumluluğu kart/ek kart sahibine aittir.
- Sözüne veya Avans Mil/Ödül/chip para uygulamasına konu Mil/Ödül/chip para kazanımı için gerekli harcama tutarının, süresinde veya belirtilen periyotta tamamlanamaması durumunda, avans olarak verilen Mil/Ödül/chip para tutarı/bedelinin yanı sıra eksik kalan mil/ödül miktarı Banka'nın belirleyeceği tutar üzerinden ilgili karta borç kaydedilecektir.
- Kart/ek kart sahibi, Banka ile ilgili havayolu şirketi arasında akdedilen sözleşmenin veya ilgili havayolu şirketi ile kart hamili arasında akdedilen sözleşmenin sona ermesi halinde, Banka'nın Müşteri'ye karşı olan yükümlülüklerinin de sona ereceğini kabul ve beyan eder.
8. TAKSİTLİ NAKİT AVANSA İLİŞKİN HÜKÜMLER
8.1. Belirsiz süreli tüketici kredisi sözleşmesi niteliğindeki kredi kartı hesabı sözleşmesine dayanılarak nakit kullanılan tutarın taksitler halinde geri ödenmesine imkan veren nakdi krediler, taksitli nakit avans kredisi olarak kabul edilir. Müşteri'nin, taksitli nakit avans kredisi kullanmayı talep etmesi halinde, kredi kullanılmadan önce Müşteri'ye, kredinin toplam tutarı, taksit tutarları ve taksit sayısı ile akdi faiz oranı bilgisi yazılı olarak veya telefonla ya da kalıcı veri saklayıcı vasıtası ile bildirilecektir. Taksitli nakit avans kredilerinde taksit tutarı, kredinin kullanıldığı tarih ile son ödeme tarihi arasında geçen gün sayısı dikkate alınarak hesaplanacak olan akdi faize göre belirlenir. Kredinin geri ödemesinde gecikme olması durumunda gecikme faizi son ödeme tarihinden başlamak üzere hesaplanır. Banka tarafından anapara ve faiz ayrı olarak izlenir. Geri ödemede gecikme olması durumunda sadece anapara üzerinden gecikme faizi uygulanacaktır.
8.2. Taksitli Nakit Avanslarda taksit tutarlarına ait anapara tutarları ile söz konusu taksite ait faiz, vergi ve fon tutarları kredi kartı hesap özetine ayrı ayrı yansıtılacaktır. Taksitli nakit avans işlemlerinin hesap özeti ile bildirilen taksit anapara tutarının son ödeme tarihine kadar ödenmesi durumunda söz konusu tutara faiz tahakkuk etmeyecektir. Bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa dönem borcunun asgari tutarından düşük ödeme yapılan kredi kartları ile dönem borcunun tamamının geri ödemesine kadar nakit çekim işlemleri gerçekleştirilemez ve kredi kartı limitleri arttırılamaz.
8.3. Taksitli Nakit Avans işlemi kart hamilinin işlem anındaki kullanılabilir nakit çekim limiti ile sınırlı olacaktır. Taksitli Nakit Avans kredi kartına tanımlı nakit çekim limitinden düşülmektedir. Taksitler her ay kredi kartının dönem borcuna eklenir. Kredi kartı son ödeme tarihinde ödeme yapılmaması veya eksik ödeme yapılması durumunda hesap kesim tarihi esas alınarak dönem borcu içinde ödenmeyen Taksitli Nakit Avans anapara taksit tutarı için hesap kesim tarihi ile son ödeme tarihi arasında nakit çekim faizi uygulanır. Son ödeme tarihinden sonra, ödenmeyen anapara tutarının dönem borcunun asgari tutarına kadar olan kısmına gecikme faizi, asgari tutarı aşan kısmına ise hesap kesim tarihi itibariyle mevcut nakit çekim faizi işletilir.
8.4. Taksitli Nakit Avans kredilerinde Müşteri, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabilir veya kredi borcunun tamamını ya da bir kısmını erken ödeyebilir. Bu durumda Banka, mevzuata uygun olarak faizin tamamının veya bir kısmının peşin olarak tahsil edildiği durumlar da dahil olmak üzere gerekli indirimi yapmakla yükümlüdür.
9. HESAPTAN YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN HÜKÜMLER
9.1. Müşteri, hesabına gelecek EFT/havalelerin Banka tarafından Müşteri'ye ihbarda bulunulmaksızın Müşteri adına kabul edilebileceğini ve Türk Lirası veya Yabancı Para hesabına alacak kaydedilebileceğini; adına gönderilen para cinsinden hesabı yoksa bir vadesiz hesap açılarak bu hesabına alacak kaydedilmesi konusunda Banka'yı yetkilendirdiğini kabul eder.
9.2. EFT/Havalenin lehtarları tarafından herhangi bir nedenle kabul edilmemesi, EFT/havale meblağının tahsil edileceği hesabın müsait olmaması, EFT/havale gönderilecek hesaplara ya da Müşteri hesabına haciz veya tedbir konulmasından ötürü EFT/havalenin zamanında yapılamaması veya EFT/havaleyi gönderenin hesap bilgilerini hatalı girmesi sonucu EFT/havalenin lehtarına geç ulaşması veya hiç ulaşmaması gibi sebeplerden doğacak zararlardan Banka, kusuru bulunmadığı müddetçe sorumlu olmayacaktır. Banka, Müşteri'nin vereceği EFT/havale talimatında belirtilen hesabın veya kredili mevduat hesabı tanımlanmışsa limitinin müsait olmaması halinde EFT/havale işlemini yerine getirmeyecektir.
9.3. Banka, Müşteri'nin EFT/havale lehtarı olmamasına rağmen sehven hesabına alacak kaydettiği EFT/havale tutarını Müşteri'ye ayrı bir bildirim yapılmaksızın geri almaya yetkilidir.
10. OTOMATİK ÖDEME VE OTOMATİK HAVALE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN HÜKÜMLER
10.1. Müşteri, işbu sözleşme kapsamında otomatik ödeme talimatı verebilir. Otomatik ödeme ve havale talimatı verdiği işlemlere ilişkin olarak haricen ödeme yapması durumunda mükerrer ödemeden Banka'nın sorumlu olmayacağını kabul ve beyan eder. Müşteri, Banka'nın otomatik havale/otomatik ödeme uygulaması kapsamında, talebi halinde gönderilecek hesap özetine 7 gün içinde itiraz etmemesi halinde içeriğini aynen kabul etmiş sayılacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
10.2. Müşteri, otomatik ödeme talimatı vermiş olduğu işlemlere ilişkin olarak, otomatik ödeme lehtarı ile olan ilişkisini sonlandırdığı takdirde bu durumu Banka'ya derhal bildirmeyi, aksi takdirde Banka tarafından yapılacak ödemeler dolayısıyla sorumlu olmayı kabul ve beyan eder.
11. ALTIN VE DİĞER KIYMETLİ MADEN HESAPLARI VE İŞLEMLERİ
11.1. Mevzuatın izin vermesi ve aynı hizmetin Banka tarafından tüm müşterilere sunuluyor olması kaydıyla, Müşteri'nin talebi üzerine, altın/kıymetli madenlerin Müşteri'nin Banka nezdinde adına kayıtlı olan altın/kıymetli maden depo hesaplarında kaydi olarak işlem görmesi mümkündür. Banka tarafından Müşteri'ye işbu Sözleşme tahtında sunulacak tüm altın/kıymetli maden bankacılığı hizmetlerinde, ekspertiz ücreti, vergi, ücretler gibi masrafların tamamı Müşteri tarafından ödenecektir. Banka'ca bu maddede belirtilen hizmetlerin Müşterek hesaplar üzerinden gerçekleştirilmesine onay verilmesi halinde, Sözleşme'nin Müşterek Mevduat Hesaplarına ilişkin hükümleri belirtilen hizmetlere ilişkin işlemlere de kıyasen uygulanacaktır.
11.2. Altın/kıymetli maden depo hesapları, Banka'ca altın ve/veya kıymetli maden satışı yapılmak suretiyle vadeli veya vadesiz hesaplar olarak açılabilir. Sözleşme'nin işbu bölümünde hüküm bulunmayan hallerde, bu hesaplara Sözleşme'nin vadeli ve vadesiz hesaplara ilişkin hükümleri kıyasen uygulanır. Faizler, altın/kıymetli maden depo hesaplarında ilgili kıymetli maden cinsinden izlenecektir. Vadeli altın/kıymetli maden depo hesaplarına tahakkuk ettirilecek faiz oranı, Banka tarafından serbestçe belirlenecektir. Müşteri'nin, vadeli altın/kıymetli maden depo hesabında bulunan meblağları vadesinden önce çekmesi Banka'nın muvafakatine tabidir ancak bu halde Müşteri hesap üzerinden tahakkuk edecek faize ilişkin haklarını yitirir. İlgili hesabın vadesiz depo hesabı olarak işlenmesi halinde ise, bu hesaplarla ilgili olarak Müşteri, kendisine herhangi bir faiz, nema ve/veya altın ya da başkaca bir kıymetli maden farkı ödenmeyeceğini kabul ve beyan eder. Altın ve/veya kıymetli maden depo hesabıyla ilgili olarak, Müşteri'nin ilgili kıymetli madenin fiziki tesliminin yapılmasını talep etmesi veya Banka'nın Müşteri'ye fiziki teslim yapması hiçbir surette mümkün değildir.
11.3. Bankaca yapılacak altın ve/veya kıymetli maden alım ve satım işlemlerinde fiyatlama piyasa şartları dikkate alınarak tek taraflı olarak Banka tarafından yapılacaktır. Müşteri, bu hususta herhangi bir itiraz hakkı olmadığını kabul eder. Müşteri, alım satım işlemlerine ilişkin talimatlarını yazılı olarak ya da işbu Sözleşme'de izin verilen diğer usul ve esaslar çerçevesinde Banka'ya iletecektir. Müşteri tarafından yapılacak alımlarda, alınan kıymetli maden aynı gün valör ile Müşteri hesabına yansıtılacaktır. İşlem karşılığı bedeller hangi para biriminde ise bahse konu bedeller Müşteri'nin bu para birimindeki hesabından aynı gün valörle çekilir. Banka,Müşteri'nin vereceği alım ve satım emirlerini, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve Müşteri'ye herhangi bir bildirimde bulunmaksızın kabul etmeme/yerine getirmeme hakkına sahiptir. Bu emirlerin yerine getirilmesi veya getirilmemesi nedeniyle doğmuş ve doğacak zararlardan Banka sorumlu olmayacaktır. Banka, Müşteri'nin açık ve doğru olmayan ya da anlaşılamayan emirlerini yerine getirmek zorunda değildir. Aynı hizmetin Banka tarafından tüm müşterilerine sunuluyor olması kaydıyla, Müşteri, hesabında bulunan altınların alım satımına ilişkin Banka'ya internet bankacılığı ve/veya elektronik ortamlar üzerinden talimatlar verebilir. İnternet bankacılığı ve/ veya elektronik ortamlar aracılığı ile yapılacak söz konusu alım-satım işlemlerine ilişkin hususlarda işbu Sözleşmenin ilgili hükümleri uygulanacaktır. Müşteri her halükarda emirlerinin yazılı olan ve kendi imzasını içeren aslını Banka'ya iletmekle yükümlüdür ve yazılı olmayan emirlerinin yanlış uygulandığı şeklinde bir itirazda bulunamaz. Banka'ca altın veya kıymetli maden alım ve satımının Müşteri'nin nam ve hesabına mı, yoksa Müşteri'nin hesabına Banka'nın namına mı yapılacağı hakkındaki seçim hakkı Banka'ya aittir. Müşteri, Banka'ya vereceği emirler uyarınca alım ve satımlar ile ilgili ödemelere, altınların veya kıymetli madenlerin niteliklerine ve alım satım fiyatlarına itiraz etmeyecektir.
11.4. Müşteri'ye ait altın veya kıymetli maden depo hesaplarında yer alan bakiye tutarlar ile faiz tutarları, Müşteri'nin talebi halinde ilgili altın veya kıymetli maden ödeme gününde Banka tarafından belirlenecek değer üzerinden satın alınarak Müşteri'ye Türk Lirası veya mevzuatın izin vermesi halinde döviz olarak ödenebilecektir. Hesaplarda yer alan altın veya kıymetli madenin fiziki teslimi mümkün değildir.
11.5. Altın transfer işlemlerinin müşterek hesaplar üzerinden yapılması halinde bu Sözleşme'nin müşterek hesaplara ilişkin hükümleri uygulanır.
11.6. Altın transfer işlemleri, operasyonel sebeplerle Müşteri'nin Banka'ya transfer emri vermesinden sonra eş zamanlı olarak gerçekleşmeyebilir. Ancak, Banka transfer işlemini her halükarda emir verilmesinden itibaren en geç iki iş günü valörlü olarak gerçekleştirecektir.
11.7. Müşteri'nin altın transfer emirlerinin gerçekleştirilmesi veya Müşteri adına gelen altın transferinin Müşteri hesabına kabul edilmesi Banka'nın takdirindedir. Banka MASAK mevzuatı dâhil her türlü ulusal veya uluslararası mevzuat, ambargolar, yasak listeleri nedeniyle şüpheli olarak değerlendirdiği durumlarda transfer veya hesaba kabul işlemlerini reddedecektir. Müşteri internet bankacılığı vasıtasıyla iletilenler dışında kalan tüm emirlerini yazılı ve imzalı olarak iletmekle yükümlüdür. Müşteri'nin yazılı olmayan veya açık ve net olamayan talimatlarını uygulamak Bankanın takdirindedir. Müşteri bu tür emirlerinin uygulanmadığı veya doğru uygulanmadığı gerekçesiyle Bankayı sorumlu tutamaz.
11.8. Altın transfer sistemine katılan Müşteriler altın transfer işlemlerini 1 gr. ve katları olarak yapabilirler. Bunun dışındaki transfer emirleri Banka tarafından gerçekleştirilmez. Banka fiziki altın bulundurmamaktadır. Müşteri transferini gerçekleştirdiği veya hesaplarına gelen altınları bu Sözleşme, Kıymetli Maden Hesabı Sözleşmesi veya altın hesabını düzenleyen başkaca sözleşmelerde belirtilen hükümler uyarınca paraya çevirmek suretiyle alabilir.
11.9. Müşteri, Banka'dan talep ettiği altın transfer işlemlerinin İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ("Takasbank") ile Borsa İstanbul A.Ş.'nin ("BİAŞ") bu konu ile ilgili mevzuatları, yönergeleri, uygulama usul ve esasları ve iç düzenlemelerine tabi olduğunu anlamaktadır. Takasbank, BİAŞ veya bu kurumların kurallarından dolayı altın transfer işleminin gerçekleştirilememesi veya gecikmesi halinde Banka sorumlu olmayacaktır.
11.10. Müşteri, burada açıkça düzenlenmeyen hususlarda, bu Sözleşme'de ve Banka ile akdetmiş olduğu diğer sözleşme ve belgelerde düzenlenen havalelere ilişkin hükümlerin ve varsa Elektronik Fon Transferi (EFT), swift, virman hükümlerinin uygun olduğu ölçüde kıyasen altın transfer işlemleri ile altın depo hesaplarına uygulanacağını kabul eder.
12. İNTERNET VE/VEYA ELEKTRONİK ORTAMLAR ARACILIĞI İLE SUNULAN HİZMET HÜKÜMLERİ
Müşteri, İnternet Bankacılığı ve/veya elektronik ortamlar aracılığı ile verilen hizmetlerden yararlanırken Banka tarafından bildirilen veya güvenlik açısından tavsiye edilen ilke ve kurallar ile Banka'nın güvenlik kuralları ve işlem adımlarına uyacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Müşteri, İnternet Bankacılığı ve/veya elektronik ortamlar aracılığı ile sunulan hizmetlerden yararlanmak için kendisine verilen şifre ve ilgili bilgileri gizli tutmakla yükümlü olduğunu, şifre ve İlgili Bilgiler'i kullanma hakkının münhasıran kendisine ait olduğunu, aksine hareket tarzından doğacak sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul ve beyan eder. Banka gerekli gördüğü durumlarda Müşteri'ye bildirimde bulunmaksızın İnternet Bankacılığı ve elektronik ortamlar aracılığı ile sunulan hizmetlerin kapsamını daraltabilir, genişletebilir ya da amacı dışında kullanım halinde kısmen ya da tamamen durdurabilir.
13. KAMBİYO SENETLERİNE İLİŞKİN HÜKÜMLER
Banka, tahsil edilmek üzere tevdi edilen kambiyo senetlerinin tutarını Müşteri'nin hesabına kesin
ödeme ve tahsilden sonra işleyecektir. Banka'nın ödeme ve tahsilden önce kambiyo senetlerinin tutarını Müşteri'nin hesabına işlemesi, Müşteri'ye bu tutar üzerinde herhangi bir tasarruf hakkı vermez. Bu tutarları Banka, rehin, hapis, takas, mahsup hakları saklı kalmak kaydıyla her zaman ve özellikle bunlar ödenmemişse veya ödenmeden geri gelmişse hesaptan çıkarmaya yetkilidir. Banka'nın muhataba (senet borçlusuna) bir ihbarname göndermesi, ibraz ödevini yerine getirmiş sayılması için yeterlidir. Banka yasal gereklere uygun olarak düzenlenmeyen kambiyo senetlerinden veya kambiyo senetlerindeki silinti, kazıntı, çıkıntı ve eklerden, imza taklidi veya sahtekarlıklardan sorumlu olmayıp, bundan dolayı Banka'ya karşı ilgili tarafların ileri sürebilecekleri taleplerin sonuçları Müşteri'ye aittir. Banka bu konuda Müşteri'ye rücu hakkına sahiptir. Müşteri, Banka'ya tahsil için verdiği/vereceği, protestolu olsun olmasın bono/poliçe ve/veya çeklerin tahsil edilmesini müteakip tahsil edilen kıymetli evrak bedellerinin hesabına alacak; Banka'nın tahsil işlemleri ile ilgili olarak komisyon, masraf ve diğer kesintilerinin ise borç geçileceğini, gerektiğinde borç geçilecek tutarları, Banka'nın Müşteri hesaplarından re'sen mahsuba yetkili olduğunu; hesabında bu tutarlara yetecek bakiye bulunmadığı takdirde bu tutarları Banka'nın ilk talebinde nakden ve defaten ödeyeceğini kabul ve taahhüt eder.
14. MÜŞTERİ SIRRI VE BANKANIN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Banka, Bankacılık Kanunu ve sair mevzuata uygun olarak resmi merci ve sair kuruluşlardan Müşteri hakkında bilgi ve belge talep edip almaya yetkilidir. Müşteri ayrıca, sır niteliğindeki bilgi ve belgeleri işbu Sözleşme'de öngörülen hizmetlerin verilmesi ve yasal yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacı ile sınırlı olarak Banka'nın gerek yurt içinde, gerek yurt dışında mukim bağlı ortaklık, iştirak ve birlikte kontrol edilen ortaklıkları ile doğrudan veya dolaylı olarak pay sahibi olduğu veya doğrudan veya dolaylı olarak Banka'da pay sahibi olan grup şirketleri ile paylaşmasına peşinen gayrikabili rücu olarak muvafakat eder. Müşteri, bu hususlara ek olarak, Banka tarafından, işbu Sözleşme kapsamında sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması, hizmet devamlılığının sağlanması, müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler getirilmesi gibi maksatlarla, sadece belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere ve gizlilik sözleşmesi yapılması kaydıyla üçüncü kişiler ile sınırlı bilgi paylaşımında bulunulabileceğini ve bu duruma peşinen muvafakat ettiğini kabul ve beyan eder. Müşteri, gerçekleştirdiği işlemlerde Banka'nın; suç gelirlerinin aklanması, terörizmin finansmanın önlenmesi ile sair mali suçlar ve yaptırımlar kapsamında yapılacak kontroller için ilgili finansal kuruluşlarla mevzuata uygun şekilde bilgi ve belge paylaşımı yapılabileceğini kabul eder.
15. MÜŞTERİ'NİN KENDİ ADINA BAŞKASI HESABINA HAREKET ETMESİ
Müşteri; 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ile bağlı mevzuat çerçevesinde, kimlik tespitini gerektiren işlemlerde, kendi adına ve fakat başkası hesabına hareket etmesi halinde, bu işlemleri yapmadan önce kimin hesabına hareket ettiğini, yetki durumunu gösterir belgeyi ve Banka'nın talep ettiği kimlik belge ve bilgilerini, Banka'ya yazılı olarak bildireceğini, bildirmediği takdirde bundan dolayı Banka'nın maruz kalabileceği tüm zararları tazmin edeceğini ve bildirmemesinden dolayı hukuki ve cezai olarak sorumlu olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
16. RİSKLİ ÜLKELER İLE YAPILACAK BANKACILIK İŞLEMLERİ
Müşteri, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi ve Terörün Finansmanının Önlenmesi konusunda yeterli düzenlemelere sahip olmayan, bu suçlarla mücadele konusunda işbirliği yapmayan veya yetkili uluslararası kuruluşlarca riskli kabul edilen ülkelerde mukim gerçek ve/veya tüzel kişilerin taraf olduğu tüm bankacılık işlemlerinde Banka'nın söz konusu ülke, şahıs ya da kuruluşlarca yapılacak bankacılık işlemlerine sınırlama getirebileceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu hususlara ek olarak, Müşteri, uluslararası ambargo kuralları ya da mevzuattan kaynaklanan sebepler ile işbu Sözleşme kapsamında sunulan para transferi, çek, senet tahsilat işlemleri, ödeme hizmetleri ve bunlarla sınırlı olmamak üzere Sözleşme kapsamındaki diğer her türlü hizmete ilişkin olarak işlem yapmayı reddetme ve gelen bedelleri iade etme hakkına sahip olduğunu, bu hususta Banka'dan herhangi bir zarar ziyan talebinde bulunmayacağını, işbu Sözleşme'nin yürürlükte olduğu süre boyunca Banka tarafından aracılık edilen işlemlerde, yerel mevzuat ve uluslararası ambargo kuralları, mevzuattan kaynaklanan sınırlamalar Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere diğer uluslararası ya da uluslar üstü kurum ve kuruluşların yasaklı listesinde yer alan ülke ve kişiler ile çalışmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
17. HİZMETLERİN BAŞKA BİR ŞUBEYE DEVRİ
Müşteri, Banka'nın belirleyeceği bir tarihte vermekte olduğu hizmetleri ayrı bir şubeye devredebileceğini ve devir halinde bu Sözleşme hükümlerinin Müşteri açısından bağlayıcılığının aynen devam edeceğini beyan, kabul ve taahhüt eder.
18. KANUNİ İKAMETGAH VE TEBLİGAT ADRESLERİ
Sözleşme kapsamında yapılacak her türlü yazışma ve gönderilecek tebligatlar, bu sözleşmede belirtilen ve müşteri tarafından bildirim yapılması için tercih edilen adrese gönderilecektir. Müşteri sözleşme ve eki evraklarda belirttiği adreslerde değişiklik olması halinde bankaya yazılı olarak müracaat ederek, iletişim bilgilerinin güncellenmesini sağlamakla yükümlüdür. Bilgi güncellemesinin yapılmamasından kaynaklanan her türlü sorumluluk müşteriye ait olacaktır. Sözleşme'de belirtilen adreslere tebligat yapılamaması durumunda, Banka kamu kurum ve kuruluşları ile Kredi Kayıt Bürosu'nda kayıtlı müşteri adreslerine tebligat yapıp, yapmamakta serbesttir. Banka kayıtlarındaki iletişim adreslerinden birisine ve/veya müşterinin kamu kurum ve kuruluşları ile Kredi Kayıt Bürosu'nda kayıtlı adreslerine gönderilen her türlü bildirim müşteriye bila tebliğ edilmiş olsa dahi, tebligat müşteriye yapılmış sayılacak ve tüm hukuki sonuçlarını doğuracaktır.
19. FAKS SÖZLEŞMESİ, E-MAIL VE TELEFON TALİMATI
Müşteri, faksla/emaille/telefonla ilettiği talimatı internet/mobil bankacılığı veya sağlanacak güvenli elektronik ortam üzerinden en geç 24 saat içerisinde onaylayacağını veya faksla/emaille/telefonla ilettiği talimatın yazılı aslını en geç 48 saat içerisinde Banka'ya ulaştıracağını, aksi takdirde Banka'nın talimatı verilmemiş saymaya veya bekletmeye yetkili olduğunu, talimat uygulanmış ise, talimat aslı Banka'ya teslim edilmese dahi yapılan işlemin geçerli ve Müşteri için bağlayıcı olduğunu kabul ve beyan eder. Banka faks/e-mail yoluyla iletilen talimat ve belgelerin sahteliğinden sorumlu olmayacaktır. Talimatının iletildiği faks numarasının müşteriye ait olup olmaması Banka açısından
önem taşımaz ve Müşteri'nin sorumsuzluğunu doğurmaz. Talimatın iletildiği email adresinin müşterinin Bankada kayıtlı email adresi olmaması durumunda Banka iletilen talimatı dikkate alıp almamakta serbesttir. Müşteri, bankada kayıtlı olan telefon numarasından verdiği talimatların bağlayıcı olduğunu kabul eder.
20. GÖRÜŞMELERİN KAYDEDİLMESİ
Müşteri, kendisiyle yapılacak telefon görüşmelerinin kayıt altına alındığını bilindiğini ve bu duruma muvafakat ettiğini beyan eder.
21. MÜŞTERİ'NİN TEMERRÜDÜ
İşbu Sözleşme uyarınca açılmış ve açılacak Müşteri hesaplarının herhangi bir nedenle borç bakiyeye dönüşmesi durumunda, borç tutarına ilaveten, temerrüt tarihinden Banka'nın alacağının tamamen ödeneceği tarihe kadar geçecek süre boyunca TCMB tarafından açıklanan cari azami temerrüt faizi oranı üzerinden hesaplanacak temerrüt faizi tatbik edilecektir. Söz konusu alacaklarının döviz cinsinden olması halinde Banka, döviz ya da Türk Lirası üzerinden talepte bulunabilir.
22. UYGULANACAK HUKUK VE YETKİLİ MAHKEME
İşbu Sözleşme ve Banka ile Müşteri arasında tüm ilişki ve işlemler Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Taraflar arasındaki uyuşmazlıklarda, Sözleşmeyi imzalayan Banka şubesinin bulunduğu yer Mahkeme ve İcra müdürlükleri yetkilidir.
23. SÖZLEŞME'NİN FESHİ VE HESABIN KAPATILMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLER
Müşteri, herhangi bir zamanda, sebep göstermeksizin ve ücret ödemeksizin, Banka'ya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebilir. Sözleşmeden doğan her türlü anlaşmazlık Kanun tarafından gösterilen yetkili Tüketici Mahkemeleri, Tüketici Hakem Heyetleri veya İcra Daireleri nezdinde çözümlenecektir. Müşteri, dilerse Bankalar Birliği nezdinde kurulan Bireysel Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurabilir. Banka en az 2 (iki) ay önceden müşteriye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcı ile bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebilir veya hesabı kapatabilir. Banka haklı nedenlerin varlığı halinde bildirim süresine uymadan da sözleşmeyi feshedebilir veya hesabı kapatabilir. Ayrıca, yürürlükte bulunan mevzuatın izin verdiği hallerde, Banka tarafından bildirimsiz olarak, işbu Sözleşme kapsamında sunulan hizmetlerden bir kısmının ya da tamamının askıya alınması, sona erdirilmesi ya da hesabın kapatılması mümkündür. Banka, müşterinin daha önceden ilettiği kimlik bilgilerinin doğruluğunu tespit ve teyit edemediği durumda ya da iş ilişkisinin amacı hakkında yeterli bilgi edinemediği durumlarda iş ilişkisini sonlandırmaya yetkilidir. İşbu madde, müşterilerden Banka ile ilişkisinin başlamasıyla ve Banka ile ilişkisinin devamı süresince herhangi bir zamanda Banka tarafından talep edilen veya mevzuat uyarınca temini gereken (kimlik doğrulama bilgi belgeleri dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere) herhangi bilgi ve belgenin, müşterinin kendisi veya temsilcisi tarafından veya Banka adına ilgili bilgi ve belgeleri temin eden kurum veya kişi tarafından Banka'ya derhal ibraz edilmemesi halinde de geçerli olup, bu hallerde Banka tarafından bildirimsiz olarak, işbu Sözleşme kapsamında sunulan hizmetlerden bir kısmının ya da tamamının askıya alınması, sona erdirilmesi ya da hesabın kapatılması mümkündür.
24. BANKA'NIN HAKLARININ DEVRİ
İşbu sözleşme çerçevesinde, Banka, müşteri ile kurulan kredi sözleşmelerinden doğan haklarını üçüncü bir kişiye devir edebilir. Bu durumda Müşteri, Banka'ya karşı sahip olduğu sözleşmeden doğan haklarını üçüncü kişiye karşı da ileri sürebilir. Banka'nın işbu sözleşme uyarınca devralan kişi ile birlikte sorumluluğunun devam ettiği durumlar hariç olmak üzere, müşteri devre ilişkin olarak Banka tarafından bilgilendirilir.
25. SÖZLEŞME İMZALARI
Müşteri işbu sözleşme kapsamında ve sözleşme ile bağlantılı olarak kullanacağı kredilere ve/veya ürünlere ilişkin olarak sözleşmelere ve bilgi formlarına atacağı imzaların Dijital imza, E imza, Tablet üzerine imza ve sair elektronik cihazlar kullanılmak suretiyle atılması halinde, atacağı imzalarının ıslak imzanın hüküm ve sonuçlarını doğuracağını beyan, kabul ve taahhüt eder.
26. ULUSLARARASI ANLAŞMALAR ve MUHABİRLİK İLİŞKİLERİ KAPSAMINDA EKLENEN ÖZEL EK KOŞULLAR
Banka ile Müşteri arasında imzalanan sözleşme ve belgelere ilişkin olarak, aşağıda yer alan özel ek koşullar, işbu sözleşme ve/veya belgelerde yer alan hükümlerinin tamamlayıcısı ve bunların ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilir.
I- Yabancı yasalar ve yükümlülükleri: Müşteri; işbu Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesi kapsamında belirtilen bankacılık işlemlerinin yapılması ve bankacılık faaliyetlerinin sürdürülmesi amacıyla, söz konusu işlemlerin gerek Türk yasaları ve genel bankacılık uygulamaları, gerekse Türkiye Cumhuriyeti'nin ve/veya Banka'nın başka ülke, kurum, kuruluş ve/veya resmi makamlarla imzalamış olduğu uluslararası sözleşmeler ve/veya antlaşmalar gereğince iç hukuk mevzuatı haline gelmiş olan hükümlere uygun gerçekleştirileceğini kabul eder. Bu kapsamda Müşteri, söz konusu sözleşmeler ve/veya anlaşmalar gereğince Banka'nın ödemek zorunda kalacağı herhangi bir meblağın, Müşteri'ye ait hesaplardan mahsup edebileceğini kabul ve beyan eder. Müşteri, belirtilen uluslararası antlaşmalar, sözleşmeler veya diğer yasal düzenlemeler kapsamında Banka'nın talep edebileceği her türlü bilgi ve belgeyi koşulsuz sunmayı, Banka'nın ilgili yasal düzenlemeler gereğince yapacağı işlem ve raporlamalara onay verdiğini kabul ve beyan eder. Müşteri, ABD ve/veya AB menşeli gerçek ya da tüzel kişi ise veya ABD ve/veya AB piyasalarında işlem yapmakta veya ABD ve/ veya AB vergi yasalarına tabi ise veya sair kanuni gereklilikler nedeniyle hesap numarası, kimlik bilgileri, adres, iştigal konusu dahil kendisine ait her türlü hesap, işlem ve müşteri bilgilerinin ve belgelerin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dodd Frank (Dodd Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act) ve FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) ve Avrupa Birliği'nde (AB) EMIR (European Market Infrastructure Regulation) yasaları ve ilgili diğer tüm yasal düzenlemeler kapsamında, U.S. Internal Revenue Service (IRS), Avrupa Sermaye Piyasası Otoritesi (ESMA) ve/veya ilgili tüm diğer ABD ve/veya AB kurum ve kuruluşlarıyla Banka tarafından paylaşılmasına muvafakat ettiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
II- Banka gizliliği: Müşteri, Banka nezdinde sahip olduğu veya olacağı tüm hesapları ile ilgili olarak;
- Hem Banka ve bağlı ortaklıkları lehine hem de Banka'nın tüm yönetici ve çalışanları veya Banka'nın faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Banka tarafından görevlendirilmiş herhangi bir üçüncü kişi lehine,
- Türkiye Cumhuriyeti veya Yabancı Muhabir'in tabi olduğu ülke ya da Banka veya yabancı muhabirin uymaya karar verdiği başka bir ülkenin mevzuatları uyarınca Müşteri'ye ait hesaplarla ilgili bilgileri ifşa edebilmek üzere, Banka'nın yerel ve/veya yabancı muhabirleri lehine,
- Yerel veya yabancı bir resmi veya adli makam veya idare ya da Banka'nın, uymakla yükümlü olduğu yasal mevzuata tabi olan başka bir kuruluşa (yasaların bu kuruluş için ya da bu kuruluşun veya Banka'nın bulunduğu bölgede geçerli olup olmadığına bakılmaksızın) raporlama ya da özellikle suç gelirlerinin aklanmasının veya terörizmin finansmanının önlenmesi veya vergi kaçakçılığı ile mücadele amacıyla müşteri bilgilerinin ifşası durumunda, sözleşme ve/veya anlaşma imzalanan kuruluş veya ülke lehine,
- Müşteri tarafından temsilci olarak belirlenen ve Banka'da kayıtlı olan herhangi bir üçüncü kişi lehine,
- Müşteri'nin Banka'ya ya da Banka'nın Müşteri'ye yazılı, telefon veya video konferans yoluyla ya da başka yollarla sağladığı tüm bilgiler ile ilgili olarak Banka lehine,
- Noter ya da Maliye Bakanlığı lehine olanlar dahil olmak üzere, mevcut sözleşmenin uygulanması amacıyla herhangi bir kamu idaresi veya resmi departman/hizmet birimi lehine Banka'nın açıklamakla yükümlü olduğu bilgiler açısından Banka'nın açıkladığı Müşteri'ye ilişkin özel bilgilerin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun ilgili hükümlerinde düzenlenen "bankacılık sırrının ihlali" niteliğinde olmadığını kabul ederek, bu kapsamdaki tüm yasal haklarından feragat etmektedir.
27. YASADIŞI BAHİS VE ŞANS OYUNLARI İLE İLGİLİ BEYAN
Müşteri, Banka tarafından kendisine sağlanan hesap, kredi kartı ve/veya bankacılık ürünlerinden herhangi birini yasadışı hizmet, bahis, şans oyunları, kumar, oyun olmak üzere herhangi bir şekilde yasadışı amaçlarla veya yasalara aykırı olarak kullanmayacağını, bu kullanımlara ilişkin itirazların Banka tarafından işleme alınmayabileceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Müşteri, kendisine sağlanan hesap, kredi kartı ve/veya tüm bankacılık ürünlerinden herhangi birini herhangi bir şekilde yasadışı hizmet, bahis, kumar, şans oyunları gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi amacı ile kullanılmasının tespiti veya bu yönde makul bir şüphenin oluşması durumunda ve bunlarla sınırlı olmaksızın herhangi bir neden ile kendisine ait her türlü hesapların derhal kapatılabileceğini ve/veya ilgili ürünlerin kullanımlarının geçici veya kalıcı olarak durdurulabileceğini ve bu durumda kendisine ait olan tüm borçlar muaccel hale gelerek tüm eklentileri ile birlikte borcun tamamının ödenmesinin kendisinden talep edilebileceğini ve/veya işbu Sözleşme'nin feshedilebileceğini kabul ve beyan eder.
(BU BÖLÜM SADECE ORTAK HESAPLAR İÇİN DOLDURULACAKTIR)
Yukarıda vermiş olduğum bilgilerin doğru olduğunu kabul ve beyan ederim. Bu sözleşme kapsamında, Odea Bank A.Ş. nezdinde açtığım ve/veya açacağım her türlü hesaplarım/ız ve bu hesaplar üzerinden yürütülecek her türlü işlemler nedeniyle kendim/iz adına hareket ettiğimi/zi kabul ve beyan ederim/ederiz. İşbu sözleşmenin yukarıdaki hükümlerinin tamamı hakkında Banka tarafından bilgilendirildiğimi, ürünlere ilişkin olarak yeterli açıklamanın tarafıma yapıldığını, böylece sözleşmenin tüm hükümlerini anlayarak serbest irademle kabul ettiğimi ve imzalanan sözleşmenin bir nüshasını teslim aldığımı beyan ederim.
İşbu sözleşmenin 5. maddesi kapsamında açılacak hesap:
Münferit Kullanımlı (Tek Tek Kullanımlı) Müşterek Kullanımlı (Birlikte Kullanımlı)
I. ORTAK/VELİ
Ad Soyadı:...................................................................................
T.C. Kimlik Numarası: ...........................................................................
Adres: ................................................................................................................................................................................................................
Ortak/Veli İmzası
II. ORTAK/VELİ
Ad Soyadı:...................................................................................
T.C. Kimlik Numarası: ...........................................................................
Adres: ................................................................................................................................................................................................................
Ortak/Veli İmzası
III. ORTAK/VELİ
Ad Soyadı:...................................................................................
T.C. Kimlik Numarası: ...........................................................................
Adres: ................................................................................................................................................................................................................
Ortak/Veli İmzası
ÜRÜN BAŞVURULARI
KREDİLİ MEVDUAT HESABI (KMH)
. ............................ TL limite kadar, Bankanız tarafından uygun görülecek limitle tarafıma kredili mevduat hesabı tanımlanmasını
talep ederim.
Ad Soyadı/Unvanı:................................................................
Tarih:......./......../.........
MÜŞTERİ İMZASI
Ödemelerimin bağlı olduğu mevduat hesabım/hesaplarımda bakiye bulunmaması durumunda, POS ile alışverişler, kredi kartı, fatura/ otomatik/düzenli ödeme ve havale/virman talimatları ile bu talimatlardan doğan masraf ve komisyonlar dahil olmak üzere, kullandığım konut, taşıt, ihtiyaç kredisi taksiti ödemelerimin, sigorta ve bireysel emeklilik prim tahsilatları ve bankacılık işlemlerinden kaynaklanan diğer tüm ödemelerimin başkaca bir talimatıma gerek olmaksızın KMH hesabımdan Bankanızca tahsil edilmesini talep ederim.
Ad Soyadı/Unvanı:................................................................
Tarih:......./......../.........
MÜŞTERİ İMZASI
OKSİJEN HESAP
Gün sonu bakiyesinin, Banka tarafından belirlenen minimum tutardaki kısmı vadesiz hesapta tutularak, kalan kısmı "1 gün vadeli ve temdit etmeyen" bir vadeli hesaba otomatik olarak aktarılan ve vadesiz hesap türü olan Oksijen Hesap'ın vadesiz hesabıma/hesabımıza tanımlanmasını istiyorum/istiyoruz.
TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ ONAYI
6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve alt düzenlemeleri kapsamında, Bankanın ürün ve/veya hizmetlerine ilişkin reklam, tanıtım, Bankanın tanıtımı, kutlama, temenni ve/veya pazarlama amacıyla tarafıma SMS, elektronik posta, faks gönderimi, telefon ile arama dahil ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü elektronik iletişim aracı ile ulaşılmasına,
Tarafıma ticari elektronik ileti gönderimine yönelik ret beyanında bulunabileceğimi ve ret beyanında bulunduğum iletişim kanalları için ticari elektronik ileti almayı durdurabileceğimi bilerek, muvafakat ediyorum.
Muvafakat etmiyorum.
Sözleşmenin "bir nüshasını elden aldım" beyanı Sözleşmenin
MÜŞTERİ
Sözleşme kapsamında vermiş olduğum bilgilerin doğru olduğunu, sözleşmenin tüm hükümlerini anlayarak serbest irademle kabul ettiğimi, Odea Bank A.Ş. nezdinde açtığım/açacağım her türlü hesaplar üzerinde yürüteceğim işlemlerde kendi adıma hareket edeceğimi, beyan ettiğim bilgilerde değişiklik olması durumunda bankanızı derhal bilgilendireceğimi ve bankanız nezdinde açmayı talep ettiğim hesabın/hesapların gerçek faydalanıcısı olduğumu beyan ederim. İşbu Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesi, kendisinden önce imzalananların yerine kaimdir.
MÜŞTERİ İMZASI
Ad Soyadı/Unvanı:.............................................................................
T.C. Kimlik Numarası: ........................................................................
Adres:..................................................................................................
.............................................................................................................
Tarih:........./........./.................
Cem Muratoğlu
Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı
Gürcan Kırmızı Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı
Bireysel Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesi